';
Preloader logo
Het Zuiderzee museum

Het Zuiderzee museum

Hoe zag het leven eruit aan de vroegere Zuiderzee? Kom erachter in het Zuiderzeemuseum! In het buitenmuseum staan ruim honderd panden uit het voormalige Zuiderzeegebied. Hiervan zijn een aantal panden van binnen en buiten nog in originele staat. Verder kun je een demonstratie bijwonen van oude ambachten, spelenderwijs kennismaken met de handvaardigheden van toen en nu, maar kun je ook diverse kunstwerken bekijken zoals het Delfts blauwe interieur van Hugo Kaagman.

Het museum beschikt ook over een binnen gedeelte waar zich het hart van het Zuiderzeemuseum bevindt. Wisselende tentoonstellingen vertellen het verhaal van de Zuiderzee met historische voorwerpen, fotografie en streekdrachten. Ook vind je in het binnenmuseum een grote schepenhal vol historische boten.

Klinkt dit niet helemaal als jouw ding? In zowel het binnen- als buitenmuseum zijn er veel leuke activiteiten voor kinderen! Zo kun je een klomp ‘pimpen’, leren schrijven met een kroontjespen, oudhollandse klederdracht aantrekken, je eigen souvenir maken of het museum ontdekken middels een speurtocht. Kom je in de zomer? Dan is het waterdoepark ‘Waterwerken’ een ontzettend leuke activiteit! Waterwerken bestaat uit 5 echte eilanden, die de voormalige Zuiderzee eilanden Marken, Pampus, Schokland, Urk en Wieringen nabootsen. Bij het speeleiland Schokland kun je vissen met hengels, spuiten met een waterkanon en schatzoeken! De eilandjes Urk, Wieringen en Pampus zijn met een roeibootje te bereiken. In een 50 meter lange watergoot kun je zelf de kracht van het water voelen met behulp van beweging en stroming in het water.

Kortom, het Zuiderzeemuseum is een museum voor jong en oud! Ga jij deze zomer een bezoekje brengen?

Spike

Woef, Spike hier. Ik ben de jacht- en speurhond van Surfkids.