';
Preloader logo
Micropia

Micropia

Microben, je ziet ze niet maar ze zijn er wel.

Ze zitten op je, in je en jij alleen hebt er al meer dan honderdduizend miljard. Ze zijn er als je eet, ademt en zelfs als je jouw ouders een kusje geeft. Zij bepalen hoe onze wereld eruitziet, maar ook wat je ruikt en proeft. Microben zijn misschien wel de kleinste en machtigste organismen op onze planeet en we weten er nog maar weinig vanaf. Bij het wetenschapsmuseum Micropia maak jij kennis met deze microscopisch kleine organismen. En wist je dat dit museum het eerste microbenmuseum in de hele wereld is?

 

In Micropia ontdek je hoeveel microben je in het dagelijks leven bij je draagt. Doe de bodyscan en zie wat er allemaal
over je lichaam krioelt, maar ook waar.. Ze zijn er zelfs bij als je knuffelt of kust. Nieuwsgierig hoe dat is? De Kiss-o-meter laat precies zien hoeveel microben er met jouw en je vriendje, vriendinnetje meekussen. Een laborant vertelt je om 1 of 4 uur alles over microben in het laboratorium. Daarnaast kun je bij binnenkomst een stempelkaart krijgen waarop je jouw favoriete microben kunt verzamelen. Deze stempels komen op de speciale Microbenmuur tot leven, aan het einde van
je bezoek!

Micropia ligt aan het vrij toegankelijke Artisplein in Amsterdam, maar wist je dat dit museum ook onderdeel is van Artis? Je kunt deze leuke en leerzame beleving dus gemakkelijk combineren met een bezoekje aan Artis!

Spike

Woef, Spike hier. Ik ben de jacht- en speurhond van Surfkids.