';
Preloader logo
Museon

Museon

Wil jij meer weten over geologie, biologie, geschiedenis, archeologie, natuurkunde, techniek en volkenkunde? Dan is een bezoekje aan het populaire wetenschappelijk museum Museon een goed idee!

Het museum heeft als missie om jou te inspireren om de wereld te ontdekken en jezelf verder te ontwikkelen. Dit doet het Museon door je een dynamische leeromgeving aan te bieden in een museum!

 

Je kunt door de leuke en leerzame vaste tentoonstelling One Planet wandelen. Deze heeft veel interactie en geeft antwoord op de vraag: ‘hoe houden we met elkaar de aarde leefbaar en gezond?’ De tentoonstelling is gericht op de wereld en een eerlijke verdeling van voedsel, water, energie en aanvaarding van verschillen in culturele identiteit. Naast One Planet zijn er nog vele interessante vaste tentoonstellingen zoals; Kind in Oorlog, Geologie & Techniek, Leefruimte voor mens en dier, Poolzaal, Klimaatstudio en nog veel meer. Naast de vaste tentoonstellingen zijn er ook leuke kinderactiviteiten die zich richten op tijdelijke tentoonstellingen. Ben je benieuwd naar de tijdelijke tentoonstelling, of alle vaste tentoonstellingen die het Museon aanbiedt?

Spike

Woef, Spike hier. Ik ben de jacht- en speurhond van Surfkids.