';
Preloader logo
Philips Museum

Philips Museum

In 1891 begon Gerard Philips met de productie van gloeilampen in het hart van Eindhoven.
Op de locatie waar het 127 jaar geleden begon vind je nu het Philips Museum.

Hier beleef je hoe Philips zich heeft ontwikkeld van een kleine fabriek tot een toonaangevend wereldconcern op het gebied van gezondheidszorg en duurzame verlichting. Het museum is niet alleen interessant voor jou, maar ook je ouders kunnen hier hun ogen uit kijken!

 

Speel bijvoorbeeld met het hele gezin Mission Eureka, een innovatief groepsspel voor iedereen vanaf 8 jaar. Het spel gaat over meer dan 100 jaar Philips uitvingen en je speelt het spel op een iPad, in een team van 2 t/m 4 personen. Je krijgt verschillende opdrachten die je oplost zoals een echte onderzoeker. Mission Eureka is een avontuur waarin je op een speelse manier de onderzoeker in jezelf leert kennen. Wil je jezelf laten verrassen door de iconische designs van Philips en de verhalen die daar achter schuil gaan? Doe dan de Philips Design Tour, een iPad-tour vol met augmented reality. Hierbij wordt er informatie over de werkelijkheid heen gelegd. Je ziet nog wel de mensen en voorwerpen om je heen, maar hier wordt iets aan toegevoegd. Bijvoorbeeld lego die uit een doos tot leven komt met behulp van een camera.

Kunst

In de schoolvakanties kun je tijdens de Museum Kids Factory aan de slag gaan met techniek. Zo kun je iets leren over elektronische circuits, solderen, boren en zagen, constructies bouwen en werken met 3D-printers en de 3D-pen. Maar dat is nog niet alles, er zijn nog zoveel leuke activiteiten om aan mee te doen tijdens je bezoek aan het Philips museum. Nieuwsgierig wat je nog meer kunt doen?

Spike

Woef, Spike hier. Ik ben de jacht- en speurhond van Surfkids.