';
Preloader logo
Inbraak en Preventie

Inbraak en Preventie

Het is weer herfst! Het gaat harder waaien en er is weer meer geluid buiten. Best een goede tijd voor inbrekers! Maar hoe maak je het ze zo moeilijk mogelijk? Inbrekers hebben een hekel aan de drie L’s:

  • Licht
  • Lawaai
  • Lang werk

Waar kun je dan aan denken?

Bij licht kun je denken aan een buitenlamp, bijvoorbeeld met een sensor. Deze gaat aan als er iemand voor de sensor beweegt. Of regel de verlichting binnen met een tijdschakelaar. En gebruik voor verschillende ruimtes ook verschillende tijden dat de verlichting aan- en uitgaat, bijvoorbeeld eerst de keuken, dan de woonkamer enz. Zo lijkt het net of er iemand thuis is 😉

Bij lawaai denk je natuurlijk aan een alarm. Als het huis met een alarm bewaakt wordt, kun jij dit uitschakelen als je naar binnen gaat. Inbrekers kunnen dit niet, want die weten de geheime code niet. Als de inbreker naar binnen gaat, gaat het alarm af! Dat geluid is zo vreselijk vervelend voor de oren, dat de inbreker gauw weggaat!

Bij lang werk moet je denken aan goede sloten op ramen en deuren. Een goed slot betekent dat een inbreker langer de tijd nodig heeft om hem open te krijgen. Lang werk dus! Een inbreker gaat het liefst zo snel mogelijk weer weg, dus als je goede sloten hebt kiest hij er vast voor om door te lopen.

En dan nog een paar tips:

  • Plak geen briefjes op de deur zoals ‘ben even weg’
  • Meld niet op sociale websites zoals Facebook dat je op vakantie bent
  • Hang geen adreslabel aan je sleutelbos
  • Leg waardevolle spullen niet in het zicht
  • Laat wat ‘rommel’ in huis liggen, denk aan een krant of kopjes op tafel

Politiespeurtocht

Een dief heeft ingebroken bij PIT. Overal heeft hij vinger-afdrukken achtergelaten. Help jij de politie met het vinden van de dief? Met de politiespeurtocht kom je van alles te weten over het werk van de politie. Heb je de misdaad opgelost, dan krijg je een PIT agent badge!

Kijk voor het Klei-afdruk, inbraak en vingerafdruk spel op Blz 20/21 van het Surfkids herfst magazine 2019

Igor

Hoi, ik ben Igor en sta beter bekend als de ‘uitsmijter’ van Surfkids.