';
Preloader logo
Instagram pakt pestkoppen aan

Instagram pakt pestkoppen aan

Waarschijnlijk heb je wel eens gehoord van de app Instagram. Misschien heb je wel een eigen account en heb je wel eens vervelende reacties onder je eigen foto’s, of bij die van een ander voorbij zien komen. Dat gaat veranderen!

 

De bazen van Instagram hebben een plan bedacht om pestkoppen en gemene reacties tegen te gaan. De app gaat voortaan bekijken welke reacties er onder een foto geplaatst worden. Als er wordt gepest of als iemand gemene dingen zegt, worden die reacties automatisch verwijderd. De app gaat ook waarschuwingsberichtjes sturen naar mensen die pesten. Als iemand meerdere keren een gemene reactie heeft achtergelaten, kan Instagram zelfs het account van die persoon verwijderen

De bazen van Instagram zeggen dat ze de nieuwe regels vooral bedacht hebben om kinderen te beschermen. Op dit moment gelden de nieuwe regels nog niet in Nederland. Reacties in het Engels, Spaans, Duits, Frans en nog vijf andere talen worden al wel gecontroleerd.

Wat mij betreft is dit een goede beslissing van Instagram! Pesten hoort niet op het internet en ik hoop dat deze beslissing de eerste stap is tegen het online pesten. Iedereen moet zich goed, veilig en vooral gerespecteerd voelen zowel online als offline. Wat vind jij van deze beslissing?

Igor

Hoi, ik ben Igor en sta beter bekend als de ‘uitsmijter’ van Surfkids.