';
Preloader logo
Schools-inn

Schools-Inn is in samenwerking met Kennisnet ontwikkeld tot een gerenommeerd, gebruiksvriendelijk en up-to-date internetfilter voor het onderwijs. Scholen krijgen met Schools-Inn de mogelijkheid het schoolnetwerk en/of stand-alone pc’s af te schermen voor ongewenste content.

Eén van de grote voordelen van internet content filtering (ICF) is de toegevoegde waarde aan het educatieve proces. In zoekmachines bijvoorbeeld, worden alleen de door het filter geaccepteerde links getoond. Dit verhoogt de effectiviteit van het vinden. ICF biedt tevens extra zekerheid binnen een nieuw medium dat nog dagelijks haar grenzen aan het verleggen is. Docenten hoeven niet constant over de schouders van hun leerlingen mee te kijken.

De leerlingen kunnen de positieve kant van het internet ervaren zonder geconfronteerd te worden met onwenselijke content. Tevens beperkt het filter niet hun keuzevrijheid met betrekking tot de te raadplegen sites, zoals bij whitelistingfilters het geval is.

Veiligheid heeft bij Surfkids BV altijd hoog in het vaandel gestaan. Surfkids.nl was altijd al veilig, maar het worldwideweb niet. Vandaar dat er een manier werd gezocht om haar bezoekers veilig te laten surfen op het web.

Verhoogt effectiviteit, schermt ongewenste content af

Het Internet is een prachtig medium, met tekortkomingen die niet wezenlijk verschillen van de fysieke wereld. In beide gevallen wordt men geconfronteerd met sex, drugs, discriminatie etc. Er ontbreekt op het internet echter een duidelijk toezicht, bestaande uit officiële instanties, sociale controle etc. Daarom is het van groot belang de opvoeding op ICT-gebied te ondersteunen met een ICF.

– Url blacklisting
– Url whitelisting
– Contentfiltering onderverdeeld in:
* Hoofdcategorieën (sex, porno, intolerantie etc.)
* Subcategorieën (sex educatief/actief/naakt etc.)
* Waardering per woord (zwaar gefilterd t/m ongefilterd)
* Totaalscore, alle woorden opgeteld, is bepalend voor het zoekresultaat
– Waar mogelijk worden alleen gedeelten van sites gefilterd, dit bevordert een
optimaal gebruik van het internet
– Bij zoekmachines worden alleen gefilterde links getoond

Gebruiksvriendelijkheid staat bij ons hoog in het vaandel. Met het oog daarop is ook op het technische vlak één en ander gerealiseerd…

Technische voordelen:

– Door systeembeheerder (tijdelijk) te inactiveren
– Aanschaf extra hardware is overbodig
– Platform onafhankelijk

Wilt u meer informatie neem dan contact met ons op!

Igor

Hoi, ik ben Igor en sta beter bekend als de ‘uitsmijter’ van Surfkids.